Wat mijn klanten zeggen

Zijn bijzondere manier van coachen is zijn tweede natuur.

Hwie-Bing Kwee, Managing director bij Omnimark

Een leven lang leren! Thijs voor het eerst ontmoet op de Golfclub (Spandersbosch). Hij wist mij de hand te schudden en zich voor te stellen tijdens een businessevent. Ik dacht even; weer één van de 10.000 coaches die hun ondernemers- en levenservaring voor geld wil delen onder de noemer “leiderschap coach”. Als Thijs na enkele volgende business meetings merkt dat het Golf-virus mij heeft geïnfecteerd nodigt hij mij uit om samen een golf-flight te doen. Ach ja als beginnend golfer enkele gratis golfkneepjes leren slaat wel aan. Al wandelend en pratend heb je het al snel over je bedrijf en doordat Thijs Ottenhoff de juiste vragen stelt (net als een psycholoog) kom je al snel op vraagstukken of pijnpunten als ondernemer. Genereus als deze slimme marketeer is, biedt Thijs mij bij Hole 18 geheel vrijblijvend en gratis een online ondernemersscan aan. En tja als rechtgeaarde Hollander en Jood uit het Oosten (Chinees) sla je gratis natuurlijk niet af. Jij je lol dacht ik aanvankelijk nog. Ik had zelf als 64-jarige inmiddels menig coaching traject doorlopen (tot aan @GodfriedIJsseling toe, lees zijn werk “weg van de eenvoud”). Na het invullen volgde de terugkoppeling. Al snel merkte ik dat Thijs niet een doorsnee coach is. Zijn vermogen om door mijn ziel te kijken en daardoor zaken te benoemen die achter mijn façade schuil gingen vond ik interessant. Ik vermoedde dat zijn business ervaring met China daar ook mee te maken had. Hij kent en herkende in mij enig Oosterse karaktertrekken. Onder de indruk van zijn analyses en feedback zijn wij toen een opdracht aangegaan voor het Omnimark BV | Always the right fit! MT-team. Een uitdaging die Thijs heeft aangenomen om na grondige analyse de mensen te helpen via weerspiegeling, inzichten en wil om te veranderen er als team sterker uit te komen. Bij de opdracht had ik Thijs al gemeld; “hoe meer je ons verrast, hoe meer ons de investering waard is”. Thijs heeft zich daardoor niet laten verleiden om extreem hogere prestatie neer te leggen, zijn bijzondere manier van coachen is zijn tweede natuur is mijn beleving. Complimenten Thijs en dank. Jouw motivatie voor jouw ‘MijnZaak’ was een bijdrage leveren aan ondernemers succes en die roeping oefen je op natuurlijke wijze uit.

Ik kom eindelijk aan mezelf als ondernemer toe

Ronald Nijeveldt, Eigenaar De Afdeling Marketing

Uitdagend en resultaatgericht, dat kenmerkt Thijs als ondernemerscoach. Als goede marketeer ben je niet automatisch ook een doorgewinterde ondernemer. Ik heb het gevoel dat dit proces nu wel echt op gang is gekomen.

Door de mooie mix van zijn ervaring als ondernemer en zijn originele aanpak hebben wij onze snelle groei met meer overzicht kunnen bolwerken. Ik ben geholpen een aantal belemmeringen op te ruimen; heb het inzicht verworven dat ik meer moet delen met ons team en ook veel meer kan delegeren. Nu kom ik meer aan mijzelf als ondernemer toe. Wij werken als De Afdeling Marketing inmiddels 16 maanden met Thijs. Met ons abonnement kunnen we voortdurend gebruik maken van hem als huiscoach en dat werkt erg goed!

Herkenning van wat je nodig hebt en wat beter kan

Edgar Broek, Project manager | Business analist | ERP | WFM | OMS | POS | Retail | Wholesale

Thijs heeft me goed geholpen om de juiste stappen te nemen tijdens de herstart van mijn zelfstandig ondernemerschap. Soms confronterend, altijd opbouwend.
Prettige gesprekspartner, die goed doorziet waar verbetering in je handelen mogelijk is. Zou zeker opnieuw voor hem kiezen voor een coaching traject.

Ik gun Thijs aan elke ondernemer die verder wil

Rob Hoogsteder

Thijs gun ik aan elke ondernemer die verder wil met zijn bedrijf, met zijn ontwikkeling en/of persoonlijke groei. Vanuit zijn provocatieve opleiding weet Thijs als geen ander in mijn directe omgeving, de snaar op de juiste manier te raken. Niet om de hete pot draaiende aanwijzingen, waar ik in ieder geval elke keer weer opnieuw verwonderd en enthousiast van raak. Voor mij een cadeau in de honger naar mijn persoonlijke – en zakelijke ontwikkeling. Wil je meer weten over Thijs, bel mij dan zeer zeker op!

Hogeschool coaching over keuzes maken

Tim Barrance, visual thinker bij Sparkgarden

‘Het hebben van een levensstrategie leidt tot het maken van ongemakkelijke keuzes’. Deze opmerking heeft me aan het denken gezet en een grote rol gespeeld bij het nemen van de beslissing die opgesloten zat in mijn ondernemersvraag.

De coaching sessies met Thijs hebben hun vruchten afgeworpen. Hij hielp me om stevig op de eerste stoel te gaan zitten, op mijn eigen manier. Het voelde alsof ik tijdelijk een stevige en begripvolle commissaris achter me had staan bij het runnen van mijn zaak.

De menselijke maat herkennen én inzetten

Milko Perdijk, Eigenaar Perdijk Assurantiën en Financieel Advies

In 2018/2019 met Thijs een coaching traject doorlopen. Aanleiding was mijn gevoel dat ik een aantal vaardigheden als ondernemer niet goed beheerste.
Thijs weet je op een prettige manier mee te nemen en laat je als ondernemer zelf ontdekken hoe je zaken kunt verbeteren. Eén van de belangrijkste leerpunten was het investeren in de menselijke relatie, of dit nu een cliënt, een collega of aanbieder is. Ik pas dit regelmatig met veel plezier toe en merk dat de communicatie daardoor echt veel beter wordt.

Eén of twee gesprekken en alles wordt een stuk duidelijker

Philippe Peerboom, Bedrijfseconoom bij Wereld Administratie en Registeraccountant bij Global Accounting

Thijs weet in zijn efficiënte coachsessies altijd snel tot de kern door te dringen. Ik heb zelf mogen ervaren dat door deze aanpak het doel als ondernemer weer duidelijk wordt.

Door de drukte van alledag kan je doelstelling voor de langere termijn vervagen en doe je niet altijd de juiste dingen. Eén of twee gesprekken met Thijs en alles wordt een stuk duidelijker. Hij weet je altijd op subtiele wijze tot actie aan te zetten zodat je weer een volgende stap zet op het, soms moeilijke, pad van het ondernemerschap. 

Eindelijk mijn belemmeringen opzij zetten

Léia Smit, Professionele studiebegeleiding

Thijs weet je met humor en een fantastisch luisterend oor stevig door elkaar te schudden en je ogen te openen. Als dat is wat je (ook) nodig hebt, ben je bij hem beslist op de goede plek!
Tijdens mijn coaching traject heeft Thijs met name de persoonlijke belemmeringen die mijn ondernemerschap regelmatig in de weg stonden, boven tafel weten te krijgen. Op een uitdagende, directe en soms ook confronterende wijze. Geen doekjes erom winden, geen gezever en gezanik; vinger op de zere plek en doe er wat aan!

Dit brengt mij en mijn bedrijf iedere keer weer een stap verder

Charlotte

Ik heb eerder coaching gehad, maar geen van hen had zo’n goede combinatie van ondernemerservaring en persoonlijke coaching.
Als ondernemer is het geweldig om iemand te hebben die praktische tips met je kan delen; weet hoe het is om ondernemer te zijn en welke hobbels je daarin tegenkomt, maar die ook echt kijkt naar jou als persoon. Thijs coacht intuïtief, waardoor het nooit een standaard afgedraaid programma is, maar altijd toegespitst en afgestemd op de vraag waar jij op dat moment mee zit. Al met al een ontzettend positieve ervaring die mij en mijn bedrijf, elke keer weer een stap verder brengt!

Behoefte aan persoonlijke groei

Referentie van Astrid van Oostrom, eigenaar  AMIA-advies

Met Thijs ben ik een kort traject ingegaan naar aanleiding van mijn behoefte aan persoonlijke groei en de specifieke wens om beter grenzen te kunnen stellen.
Dit traject betrof drie sessies waarin Thijs mij door middel van mijn eigen praktijkvoorbeelden dieper liet ingaan op de achterliggende redenen van mijn reacties en emoties. Hierdoor werd ik mij beter bewust van mechanismes die mij niet meer dienden.
De gesprekken waren verhelderend en soms ook confronterend; iets wat nodig is om te kunnen veranderen. Met zijn oefeningen en aanbevelingen ben ik een grote stap in de juiste richting gestuurd.

Ik krijg handvatten en inzichten om beter te ondernemen

Simon Siahaya, Eigenaar De Afdeling Marketing

Met humor en provocatie weet Thijs mij te raken op de punten waar ik over twijfel of die ik lastig vind om aan te pakken. Ik merk dat groeien als ondernemer niet vanzelf gaat. Thijs laat mij de valkuilen zien en routes naar nieuwe mogelijkheden.

Door de mooie mix van zijn ervaring als ondernemer en zijn originele aanpak hebben wij onze snelle groei met meer overzicht kunnen bolwerken. Ik ben geholpen een aantal belemmeringen op te ruimen; heb het inzicht verworven dat ik meer moet delen met ons team en ook veel meer kan delegeren. Nu kom ik meer aan mijzelf als ondernemer toe. Wij werken als De Afdeling Marketing inmiddels 16 maanden met Thijs. Met ons abonnement kunnen we voortdurend gebruik maken van hem als huiscoach en dat werkt erg goed!